NHO-sjef Ole Erik Almlid

Refser politikere: - Må tenke seg om

Norske samfunnstopper strømmer straks til NHOs prestisjetunge årskonferanse. Nå ber NHOs toppsjef politikerne granske egen ordbruk.

OPPGJØR: NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid tar et oppgjør med det han mener er stadig mer nedsnakking av norsk næringsliv. Foto: Lars Eivind Bones
OPPGJØR: NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid tar et oppgjør med det han mener er stadig mer nedsnakking av norsk næringsliv. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) holder det avsluttende innlegget på NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum torsdag.

I salen er rundt 1500 bedriftsledere, forskere, samfunnstopper og politikere.

Sistnevnte gruppe får nå en klar beskjed fra hovedverten for elitesamlingen; NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid.

Almlid snakker gjerne om rammevilkår og «brå omveltninger som blir kastet på oss» i løpet av budsjetthøsten. Men akkurat nå er det selve tonen i debatten han tar et oppgjør med.

Kritisk selvransaking

- Jeg vil si til regjeringen og til Stortinget: Tenk nøye gjennom hvordan dere snakker om næringslivet, sier han og utdyper:

- Alle som driver virksomheter i Norge, små og store foretak, sentralt og i distriktene - alle disse trenger et klapp på skuldra. De trenger gode rammevilkår. Og de trenger å høre at de er viktige bidragsytere.

- Og sånn er det ikke?

- Vi er i et ordskifte som trenger et kritisk selvransakende blikk. For eksempel når vi snakker om profitt. Profitt betyr jo bare overskudd, som betyr muligheter for å skape arbeidsplasser, omstilling og inntekter til fellesskapet. Vi må snakke om næringslivet som noe bra, ikke som et problem, sier Almlid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer