Skjenkestopp:

Refser regjeringen: - Forferdelig situasjon

- Det er nå det brenner, sier fortvilet restaurantsjef som frykter konkursras. Jan Klimicek mener den statlige støtten kommer for seint. Næringsministeren skjønner at restauranteierne er utålmodige.

RESTAURANTSJEF: Restaurantsjef for Vitos i Vollen, Jan Klimicek, frykter konkurs som følge av at regjeringens støtte kommer for seint. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
RESTAURANTSJEF: Restaurantsjef for Vitos i Vollen, Jan Klimicek, frykter konkurs som følge av at regjeringens støtte kommer for seint. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Situasjonen er forferdelig, sier restaurantsjef for Vitos Restaurant i Vollen i Asker, Jan Klimicek, til Børsen.

Restauranten har de siste snart to åra fått kjenne pandemiens brutalitet – flere runder med nedstengninger, permitteringer og milliontap.

Nedstenginga som kom etter omikron-utbruddet, omtaler han som verst hittil i pandemien.

- Det har vært et fullstendig kaos og ingen forutsigbarhet, sier Klimicek.

Kritisk situasjon

Tapte lagervarer og permitteringer koster restauranten flere hundre tusen, forteller han. Nå begynner det å tære alvorlig på midlene.

Han mener inntrykket i media er at regjeringens støtteordninger for utelivsbransjen, som lønnsstøtte og kompensasjonsordning, fungerer, men at det overhodet ikke er tilfellet for Vitos Restaurant.

Vitos åpnet i 2019. Derfor treffer ikke dagens kompensasjonsordning, siden den utregner kompensasjon basert på omsetning dette året.

- Det er fint at regjeringen gikk ut med pakker i midten av desember. Men det er støtte som kanskje skal komme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.