- Situasjonen er forferdelig, sier restaurantsjef for Vitos Restaurant i Vollen i Asker, Jan Klimicek, til Børsen.
Restauranten har de siste snart to åra fått kjenne pandemiens brutalitet – flere runder med nedstengninger, permitteringer og milliontap.
Nedstenginga som kom etter omikron-utbruddet, omtaler han som verst hittil i pandemien.
- Det har vært et fullstendig kaos og ingen forutsigbarhet, sier Klimicek.
Kritisk situasjon
Tapte lagervarer og permitteringer koster restauranten flere hundre tusen, forteller han. Nå begynner det å tære alvorlig på midlene.
Han mener inntrykket i media er at regjeringens støtteordninger for utelivsbransjen, som lønnsstøtte og kompensasjonsordning, fungerer, men at det overhodet ikke er tilfellet for Vitos Restaurant.
Vitos åpnet i 2019. Derfor treffer ikke dagens kompensasjonsordning, siden den utregner kompensasjon basert på omsetning dette året.
- Det er fint at regjeringen gikk ut med pakker i midten av desember. Men det er støtte som kanskje skal komme.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger