Krisehjelp for luftfarten:

Refser regjeringen: - Har sviktet

LO-lederen krever en kompensasjonsordning for norsk luftfart så fort som mulig.

VENTER: Regjeringen har ikke ønsket å legge fram en kompensasjonsordning for norsk luftfart, før Norwegian er i mål med sin rekonstruksjonsprosess. Foto: Marte Christensen / NTB
VENTER: Regjeringen har ikke ønsket å legge fram en kompensasjonsordning for norsk luftfart, før Norwegian er i mål med sin rekonstruksjonsprosess. Foto: Marte Christensen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Regjeringen bekrefter at flybransjen vil bli inkludert i den eksisterende kompensasjonsordningen for næringslivet. Tiltaket vil ikke få tilbakevirkende kraft. Les alle tiltak for luftfarten i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, nederst i saken.

- Siden pandemien rammet Norge i mars 2020 har staten stilt opp for norsk luftfart med en rekke ordninger. Regjeringen foreslår nå inntil en milliard ekstra til Avinor, som sammen med en kombinasjon av flere tiltak vil bidra til å sikre et godt flytilbud også etter pandemien, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide

Langet ut

Før dagens framleggelse av revidert nasjonalbudsjett, langet LO-leder Peggy Hessen Følsvik ut mot regjeringen i et intervju med Børsen.

- Stortinget ba regjeringen om dette i januar. Nå skriver vi mai, og fortsatt har det ikke skjedd noe, sa Følsvik om det hun mener har vært et «svik» fra regjeringens side.

I løpet av 2020 hadde Norwegian, SAS og Widerøe en omsetningssvikt på 26 milliarder kroner. En samlet flybransje har lenge ropt om krisehjelp i form av en kompensasjonsordning. De har støtte fra opposisjonen på Stortinget, men så langt har regjeringen Solberg lagt det hele på is.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer