Refser regjeringen: - Norge er naive

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson reagerer sterkt på regjeringens svar på ville teorier om sabotasjen mot gassrørledningen i Nordsjøen.

KOTKA, FINLAND: Det er oppdaget fire lekkasjer på gassrørledningene i Østersjøen. - Dette var ingen ulykke, sier Finlands tidligere forsvarsminister Jussi Niinistö. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen. Foto/video: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi fortsetter å være naive. Nå må vi ha lært av feilene vi gjorde med Putin, sier en bestemt Hansson til Dagbladet.

Denne uka kunne Dagbladet fortelle at kinesiske myndigheter sprer teorien om at Norge skal bistått USA om å sprenge gassrørledningen Nord Stream II i Østersjøen.

Utenriksdepartementet svarte Dagbladet slik om saken:

- Disse påstandene er falske. Vi oppfordrer alle til å være kildekritiske og ikke bidra til spredning av falsk informasjon. Informasjonskrigen er en del av Russlands krigføring mot Ukraina.

- Må ta konsekvensen

Det er den tidligere anerkjente gravejournalisten Seymour Hersh, som står bak påstandene om at eksplosjonen var en CIA-aksjon. Han har i seinere år gjort seg bemerket for en rekke påstander som omtales som konspirasjonsteorier.

Hersh har selv stilt opp på statlig kinesisk TV og gjort et nummer av den påståtte norske medvirkningen.

Rasmus Hansson reagerer sterkt på måten UD svarer om den kinesiske spredningen av teorien på.

- Regjeringen må nå ta konsekvensene av det de selv konstaterer. At sånne utspill fra Russland, som Kina sprer, er en del av krigen mot Ukraina og arbeidet for å svekke Norge og Europa. Og det må vi møte mye tydeligere enn sånne forsiktige kommentarer fra tjenestemenn langt nede i UD. Dette må regjeringen kommentere, sier Hansson til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.