Refser sengetilbud: - Helt krise

Studentsamskipnaden i Oslo får krass kritikk for sitt initiativ til bostedsløse studenter - eller rettere sagt tilbudets prislapp.

«KRISETILBUD»: Slik ser det ut på den omgjorte lesesalen ved Sogn studentby, som nå er midlertidig soveplass for studenter som ennå ikke har funnet bolig. Foto: SiO
«KRISETILBUD»: Slik ser det ut på den omgjorte lesesalen ved Sogn studentby, som nå er midlertidig soveplass for studenter som ennå ikke har funnet bolig. Foto: SiO Vis mer
Publisert

- Disse «krisetilbudene» er helt krise, slår lederen av Norsk studentorganisasjon, Oline Sæther, fast overfor Børsen.

Tirsdag publiserte VG en artikkel om Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) som har omgjort en lesesal ved Sogn studentby til midlertidig soveplass for studenter som ennå ikke har funnet bolig.

Tilbudet, som åpnet mandag denne uka, består av 16 sengeplasser og varer i utgangspunktet til 31. august. Prisen er 300 kroner i døgnet - eventuelt 5100 kroner totalt dersom man benytter seg av alle 17 dagene.

- Dyrere enn et kollektiv

Det får flere til å se rødt på sosiale medier:

«300 kroner natta = 9000 i måneden, det er dyrere for studentene enn et rom i et kollektiv faktisk koster».

«Et fint initiativ fra SiO i en krisetid som nå, men 300 kroner for en seng? Hvis en student er der i 17 dager (som er tilbudet), får de inn 5100 per pers. Gang det med 16 og du de har tjent inn 81 600. Koster det virkelig så mye å gjøre om en lesesal til sovesal? Det burde vært mye billigere», heter det blant annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.