Refser smittevern etter utbrudd

Ifølge Fair Play Bygg Oslo og omegn skal etterlevelsen av smittevernregler på byggeplassen rammet av smitteutbrudd ha vært kritikkverdig. - Kan ikke utelukke at det har vært en brist, svarer entreprenøren Hent.

SMITTEUTBRUDD: Pressens hus er under oppføring i Skippergata i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SMITTEUTBRUDD: Pressens hus er under oppføring i Skippergata i Oslo. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ei uke siden ble smitteutbruddet på en byggeplass i Skippergata i Oslo sentrum kjent. Per lørdag forrige uke var det 37 smittede etter utbruddet.

- Vi har hørt fra våre kilder at etterlevelsen av smittevernregler har vært kritikkverdig, sier Lars Mamen, leder for Fair Play Bygg Oslo og omegn, til Dagbladet om byggeplassen.

Fair Play Bygg er en organisasjon finansiert av lokale arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner for å bekjempe kriminalitet i byggebransjen.

- Det har vært dårlig med håndvask og håndsprit tilgjengelig på byggeplassen. Det har vært dårlig med etterlevelse fra flere av underentreprenørene og bemanningsbransjen som har vært innom, hevder Mamen.

Mamen forteller videre at han er redd mange av de utenlandske arbeidsfolka ikke har blitt informert godt nok om smittevern.

- Våre informanter fra en underleverandør forteller om mangel på maskebruk, brudd på avstandsregelverk, lite tilgang på håndsprit og håndvask, samt dårlig med vask av felles spiserom og toalett. Dette var tatt opp med deres arbeidsgiver, uten at det skjedde noe, forteller Mamen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer