Norges «coronabonus»:

Refser staten: - Stadig verre

AS Norge drar trolig inn flere hundre millioner kroner i «coronabonus», men verken Skatteetaten eller Trygve Slagsvold Vedums departement kan svare på hvor stor potten er.

«CORONABONUS»: Hverken Finansdepartementet eller Skatteetaten kan gi noe anslag over hvor mye penger AS Norge får i renteinntekter på ordningen med utsatte skatter og avgifter. Foto: Berit Roald / NTB
«CORONABONUS»: Hverken Finansdepartementet eller Skatteetaten kan gi noe anslag over hvor mye penger AS Norge får i renteinntekter på ordningen med utsatte skatter og avgifter. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg synes det er ugreit og problematisk. Jeg kan nesten ikke tro det er sant. Staten har stålkontroll på alle pengekrav, og alle som har hatt noe utestående der vet at de er nøye på det. Så dette vet de, slår Rune Aale-Hansen fast.

Han er administrerende direktør i Regnskap Norge, og kan ikke fatte og begripe at staten ikke kan gi svar på hvor mye renteinntekter de drar inn på utsatte skatte og avgifter.

Gigantregning

Ordningen med utsatte skatter og avgifter var ment å hjelpe kriserammede bedrifter, som lå nede med brukket rygg som følge av coronapandemien.

Da norske bedrifter skulle starte nedbetalingen av de utsatte skattene og avgiftene 31. oktober i fjor var gigantregningen på 4,59 milliarder kroner.

Siden i høst har regjeringen opprettet ytterligere en ordning for utsettelse av skatter og avgifter som forfalt mellom 1. januar og 31. mars.

13. mai kom Skatteetaten med oppdaterte tall for ordningene. Tallene viste at norske bedrifter hadde utestående 1,9 milliarder kroner etter den eldste utsettelsesordningen, og 916 millioner på den nyeste utsettelsesordningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer