Refser Stordalen: - Betal tilbake

Rødt-politiker Marie Sneve Martinussen mener Petter Stordalen burde betale tilbake coronastøtten selskapene hans har fått fra staten.

NYTT HOTELL: Denne uka åpnet Petter Stordalen sitt nye luksushotell på Solli plass i Oslo, og mener hotellbransjen er på beina igjen etter corona-årene. Reporter: Linn-Christin Marthiniussen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

Torsdag denne uka åpnet Petter Stordalen sitt splitter nye hotell Sommerro på Solli Plass i Oslo.

I den anledning gikk han ut i Dagens Næringsliv og fortalte at hotellkjeden hans, Nordic Choice, nå «står sterkere finansielt enn noen gang». Han fortalte også at han nå har tenkt til å betale tilbake et coronalån til DNB på en milliard kroner.

Coronastøtten hotellkjeden fikk av den norske staten, har han derimot ikke gitt uttrykk for at han vil betale tilbake.

Nå utfordres han av Rødt-politiker Marie Sneve Martinussen, som mener at Stordalen også burde betale tilbake den statlige støtten.

- Går så det griner

- Dette er et solid 1-0 til Stordalen versus fellesskapet. Når det går så det griner for Stordalen, så bør han også betale tilbake coronastøtten han fikk fra skattebetalerne, sier hun til Børsen.

Ifølge E24 mottok Stordalens selskaper 342 millioner kroner i støtte fra den norske stat i 2020.

- Den siste uka har det vært en rekke reportasjer rundt åpninga av nytt hotell, og hvor fantastisk bra det går. Da tar jeg han på ordet, gratulerer ham med det, og utfordrer han til å betale tilbake skattebetalernes penger, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.