Refser utbytte etter coronastøtte

- Det synes jeg de kunne spart seg for, sier Stein Erik Hagen.

KRITISK: Orkla-eier Stein Erik Hagen har lite til overs for dem som betaler utbytte etter å ha mottatt coronastøtte fra staten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KRITISK: Orkla-eier Stein Erik Hagen har lite til overs for dem som betaler utbytte etter å ha mottatt coronastøtte fra staten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært et veldig spesielt år. Vi ante nok ikke hva vi gikk inn i, og trodde nok ikke det skulle vare så lenge, og ha de konsekvensene som det har hatt. Vi har nok ikke sett slutten på det.

Kanonår

Børsen snakker med milliardær Stein Erik Hagen på dagen ett år etter at Norge for første gang ble stengt helt ned som følge av coronaviruset.

Nyheten om at Norge skulle stenges ned 12. mars 2020, kom veldig brått på de aller, aller fleste. Børsene stupte, folk løp til butikkene for å hamstre, skoler stengte, og de som kunne, ble satt til å jobbe fra hjemmekontor.

Siden den dramatiske dagen har vi i Norge måttet leve med smitteverntiltak i varierende grad. I noen deler av landet mer inngripende enn andre.

Dette har naturlig nok gått kraftig ut over næringslivet, spesielt de delene som er avhengig av at folk samler seg - det være seg konsertarrangører, utelivet, restaurantnæringen eller reiselivet.

For Hagens del har året vært svært innbringende. Dagligvaregiganten Orkla, der Hagen er største eier, økte driftsinntektene med 8,1 prosent i fjor, opp til 47,1 milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer