Refser Vedum etter Norwegian-plan

- Glad for at vi ikke gikk med på Sps krav, sier Sylvi Listhaug (Frp).

FORNØYD: Sylvi Listhaug mener det var lurt å si nei til å støtte Norwegian i høst. Foto: Berit Roald / NTB
FORNØYD: Sylvi Listhaug mener det var lurt å si nei til å støtte Norwegian i høst. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag ble det kjent at Norwegian har bestemt seg for å legge ned sine langdistanseruter og i stedet satse helt og holdent på Norge, Norden og Europa.

Norwegian gjør dette i håp om å kunne komme seg helskinnet gjennom coronapandemien, som for alvor har ført luftfarten ut i en eksistensiell krise.

Den nye planen innebærer at Norwegian planlegger å ha 50 fly i drift i de omtalte markedene i 2021, noe som gradvis skal økes til 70 fly året etter.

Dette fører også til at 2000 ansatte mister jobben, da Norwegians datterselskaper i Italia, Frankrike, Storbritannia og USA slås konkurs.

Fikk nei

9. november i høst ble det kjent at regjeringen vendte tommelen ned for å gi mer støtte til flyeselskapet. Norwegian hadde bedt staten om flere milliarder kroner i støtte, men fikk ingenting.

Ifølge næringsminister Iselin Nybø mente regjeringen at en støtte til Norwegian «ikke er en forsvarlig bruk av fellesskapets midler».

I ukene som fulgte ble det til dels høy temperatur om saken i politiske miljøer. Senterpartiet var det partiet som mest aktivt kjempet for at regjeringen skulle gi flyeselskapet mer støtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer