Refses: - Kronisk bakpå

Den siste tida har flere strømpakker kommet på plass. Men Høyres finanspolitiske talsperson, Tina Bru, mener regjeringen har utelatt en viktig gruppe: Bedriftseiere.

- BAKPÅ: Til tross for flere sttømpakker den siste måneden, mener Høyres Tina Bru at regjeringen har vært konstant bakpå i denne stømkrisen. Nå roper hun varsko på vegne av bedriftseiere. Foto: Terje Pedersen / NTB
- BAKPÅ: Til tross for flere sttømpakker den siste måneden, mener Høyres Tina Bru at regjeringen har vært konstant bakpå i denne stømkrisen. Nå roper hun varsko på vegne av bedriftseiere. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Mens regjeringen sleper beina etter seg, sitter små bedrifter igjen med store strømregninger, sier Høyres finanspolitiske talsperson, Tina Bru, til Dagbladet.

Den siste tida har flere strømpakker kommet på plass, blant annet til sosialhjelpsmottakere, studenter, husholdninger flest og til bøndene. Men Bru er likevel ikke helt fornøyd.

Hun mener det er på høy tid at regjeringen kommer med en strømpakke som avlaster bedriftseiere.

- Vi etterlyste en løsning for disse i desember uten å få svar, næringsministeren vil ikke stille i debatt om det og igjen sitter bedriftseiere og lurer på om de må stenge ned, sier Bru til Dagbladet.

- Kronisk bakpå

For mange småbedrifter utgjør strømregninga en stor del av utgiften.

- Regjeringen har vært kronisk bakpå med strømstøtte til både husholdninger, frivillighet og små bedrifter, sier Bru.

- De siste har de foreløpig ikke blitt nevnt med ett eneste ord. Jeg forventer at de også stiller opp for småbedriftene i de områdene der strømprisene nå er eksepsjonelt høye, fortsetter hun til Dagbladet.

Hun understreker at Høyre har foreslått en søknadsbasert kompensasjonsordning i områder med høye priser, avgrenset til kommuner som ikke har inntekter fra kraftproduksjon eller eierskap i kraftselskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer