Refses: - Usympatisk

Forretningsmannen og langrennslegenden sier han realiserer en gammel drøm. Men flyttingen til Sveits får flere til å reagere.

FLYTTER: Bjørn Dæhlie må tåle kritikk etter nyheten om at han flytter til skattegunstige Sveits. Foto: Audun Braastad / NTB
FLYTTER: Bjørn Dæhlie må tåle kritikk etter nyheten om at han flytter til skattegunstige Sveits. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

- Det er ikke noe som er så usjarmerende som skatteflyktninger. Og enda verre blir det når man har bygget formuen på å være en nasjonalhelt, slik Bjørn Dæhlie har gjort.

Kraftsalven kommer fra Rødt-nestleder og partiets finanspolitiske talsperson Marie Sneve Martinussen, som en reaksjon på nyheten om at Bjørn Dæhlie flytter fra Norge til Sveits.

- Gode rammebetingelser

Den mangedoble OL- og verdensmesteren forklarer flyttinga med at det er en gammel drøm som nå realiseres for ham og kona Vilde Falck-Ytter.

- Vi har tenkt på dette i mange år, men det har ikke passet med hensyn til familie og jobb, uttaler han til Nettavisen.

Børsen har framlagt kritikken i denne saken for Bjørn Dæhlie, men han har så langt ikke svart på våre henvendelser.

- Vi flytter til Sveits fordi det er et svært spennende utgangspunkt i Europa og at rammebetingelsene totalt sett er gode. Planen er å jobbe mindre og oppleve mer, og vi gleder oss veldig, sier Dæhlie videre til Nettavisen.

Dæhlie sier også at han har besøkt Sveits flere ganger med landslaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer