Refses for privatflybruk: «Klimahykler»

EU-topp må tåle krass kritikk for å bruke privatfly når han reiser verden rundt for å forsvare EUs interesser.

FÅR KRITIKK: Presiden for Det europeisk råd, Charles Michel, får kritikk for sin utstrakte bruk av privatfly. Foto: Leon Neal / Pool Photo via AP / NTB
FÅR KRITIKK: Presiden for Det europeisk råd, Charles Michel, får kritikk for sin utstrakte bruk av privatfly. Foto: Leon Neal / Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

President for Det europeiske råd, Charles Michel, har de siste månedene fått stadig mer kritikk for det enkelte mener er en «ekstravagant» bruk av privatfly.

Det har fått den tyske tabloiden Bild til å omtale Michel som «Europas mest sjokkerende klimahykler».

De viser til en liste, utarbeidet av franske Le Monde, som viser at Michel brukte minst 700 000 euro på flyreiser med privatfly fra selskapet «Luxaviation».

Tar nesten aldri tog

En del av kritikken kommer som følge av at Michels har valgt privatfly selv på strekninger der det er godt togtilbud.

I februar i fjor fløy han med privatfly fra Brussel til Paris, i stedet for å ta toget, som har hyppige avganger, og bare tar én time og 22 minutter. I løpet av 2022 tok Michels bare tog tre ganger.

Han tar også jevnlig privatfly til Europaparlamentet i Strasbourg - med en kostnad på mellom 1283 og 9049 euro én vei.

Ifølge dokumenter Politico fikk ut i mars brukte Michels kommersielle flyselskaper på bare 18 av de 112 turene han hadde fra 2019 til desember 2022. På 72 av turene brukte han innleide privatfly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer