Strømkrisa:

Refses: - Kommer dinglende etter

Rødts Sofie Marhaug går kraftig i rette med kritikken fra Hadia Tajik (Ap). Hun mener Ap først begynner å våkne fra «strømdvalen» når EU gjør det.

KRITISERES: Rødt slår tilbake mot Hadia Tajik (Ap), som mente partiet ikke har noen troverdighet i saken om kraftkrisa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRITISERES: Rødt slår tilbake mot Hadia Tajik (Ap), som mente partiet ikke har noen troverdighet i saken om kraftkrisa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

- At Aasland og Støre tviholder på norsk kraftliberalisme, er et dårlig tegn. Vi burde gått i front, ikke kommet dinglende etter – slik det i beste fall kan ende opp med nå, sier energipolitisk talsperson i Rødt, Sofie Marhaug, til Dagbladet Børsen.

Torsdag sa tidligere nestleder i Ap, Hadia Tajik, at det hjelper lite at markedet har tjent oss godt før, i møte med de nå skyhøye strømprisene.

Med det uttrykte hun seg langt på vei i motsatt ordelag enn det olje- og energiminister Terje Lien Aasland (Ap) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har gjort.

Samtidig gikk hun til angrep på Rødt, som hele tida har ment at markedet må underlegges kontroll. Hun mener Rødt slett ikke har noen troverdighet i denne saken.

Det får Marhaug til å rase.

- Slår sprekker

Til Dagbladet sa Tajik torsdag at markedet tydeligvis ikke har vært rigget for en situasjon med så usikker energiforsyning i hele Europa. Hun ønsket også signalene fra EU om at de vil se på avbøtende tiltak på strømprisene velkommen.

- Markedet er en god tjener, men en dårlig herre. Derfor må det reguleres, la hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.