SAS-streiken

Refses: - Vi har ingen ledere

Leder for de streikende SAS-pilotene angriper topplederens lønn på 17 millioner kroner.

SAS-STREIKEN: Konsernsjef i SAS, Anko van der Werff avviser pilotens påstander overfor Børsen, og mener at SAS Forward skal bli velykket i en pressekonferanse 5. juli etter at streiken begynte mandag 4. juli. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årlig kutt i pilotkostnadene med 800 millioner kroner var et av kravene som det ikke ble enighet om i meklingen mellom SAS-pilotene og selskapet.

Pilotene sier selv de gikk med på kutt på 600 millioner, mens SAS-ledelsen hevder summen er 500 millioner kroner.

- Uansett er det god grunn til å spørre hva SAS-ledelsen selv vil bidra med, mener lederen av SAS Norge Flygerforening, Jan Levi Skogvang.

- Det er ansatt en ledelse, men vi har ingen ledere i SAS. Verken konsernsjef eller andre ledere har gått foran for å vise vei, sier Skogvang i en pressemelding fra Parat.

Slår tilbake

SAS avviser kritikken. Pressesjef Tonje Sund i SAS Norge sier til Børsen at det nå handler om SAS overlevelse.

- Pilotenes forslag har ikke vært tilstrekkelig omfattende for å kunne sikre en framtid for SAS, og SAS kan ikke skrive under på en avtale som ikke sikrer fremtidig konkurransedyktighet. Det er et spørsmål trygghet for alle ansatte, ikke bare pilotene, sier hun.

Ifølge Solvang er det altså pilotene som må ta støyten og bidra med kostnadskutt på 30 prosent, mens ledelsen skjermer seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.