Danmark

Regjeringen åpner for bilfrie søndager

Vil at kommunene skal kunne bestemme hvor biler skal kjøre på søndager.

KØBENHAVN: Samferdselsministeren tror forslaget er mest interessant for danske storbyer som København og Aarhus. Foto: Fredrik Hagen / NTB
KØBENHAVN: Samferdselsministeren tror forslaget er mest interessant for danske storbyer som København og Aarhus. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

I framtida kan danske gater på søndager holdes av for syklende og gående, mens biler må stå parkert.

Det foreslår den danske regjeringen, som med en endring i ferdselsloven vil gi kommunene rett til å bestemme hvor biler kan kjøre på søndager mellom klokka 9 og 20, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Samferdselsminister Benny Engelbrecht forteller at lovforslaget ble utformet med utgangspunkt i landets to største byer - København og Aarhus.

- Vi vil gi byene en mulighet for å kunne tilby innbyggerne et annet søndagsliv, og utnytte byrommet på nye måter, sier Engelbrecht til avisa.

Han understreker at det er opp til den enkelte kommune å avgjøre om de vil innføre bilfrie soner.

- Det er helt avgjørende at det er et lokalt ønske om det. Det er ikke noe vi skal tre over hodene på kommunene. Det nytter ikke å ha en bilfri gate, hvis det ikke er noe annet liv der.

Om regjeringen får flertall i Folketinget, anslår ministeren at forslaget kan bli en realitet i løpet av siste halvår i 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer