Regjeringen endrer permitteringsregler som følge av coronasmitten

Skal ha jobbet med forslagene i flere uker.

Regjeringen foreslår å endre permitteringsregelverket og utsette betaling av formuesskatt som følge av koronasmitten. Det skriver DN. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Regjeringen foreslår å endre permitteringsregelverket og utsette betaling av formuesskatt som følge av koronasmitten. Det skriver DN. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen endrer permitteringsregelverket slik at bedriftene får en kortere periode der de må betale ut dagpenger til ansatte ved permittering.

Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Jan Tore Sanner (H) la i ettermiddag fram strakstiltak for å avhjelpe koronaeffekten i norsk økonomi på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Her fortalte de at det fredag vil bli lagt fram målrettede tiltak som vil virke raskt.

- Vi må sikre at denne krisen ikke får langsiktige konsekvenser for norske bedrifters lønnsomhet, sier Sanner.

Skal kunne utsette betaling av formueskatt

Det blir også endringer i skattereglene.

Regjeringen åpner for at bedrifter som går med underskudd, skal få utsatt betaling av formuesskatt. I regjeringens pressemelding skrives det også at de vil se hva som kan gjøres for å bistå den hardt rammede flybransjen.

Regjeringen skriver også at de åpner for at bedrifter som går med underskudd, skal kunne tilbakeføre underskuddet mot overskudd de har beskattet i tidligere år.

Dermed kan de lettere få kortsiktige lån i bankene og unngå konkurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer