Regjeringen griper inn i oljestreiken

Regjeringen har foreslått tvungen lønnsnemd for å løse konflikten, skriver de i en pressemelding.

TVUENGEN LØNNSNEMD: - Det har ikke vært mulig for partene å finne en løsning. Jeg har derfor foreslått tvungen lønnsnemnd, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen. Foto: Javad Parsa / NTB
TVUENGEN LØNNSNEMD: - Det har ikke vært mulig for partene å finne en løsning. Jeg har derfor foreslått tvungen lønnsnemnd, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidsministeren kalte tirsdag kveld inn Norsk olje og gass og Lederne i forbindelse med oljestreiken.

Regjeringen har foreslått tvungen lønnsnemd for å løse konflikten, skriver de i en pressemelding.

På oppfordring fra arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen har partene sagt at de skal avslutte streiken slik at alle kan gå tilbake til jobb så snart som mulig.

- Det har ikke vært mulig for partene å finne en løsning. Jeg har derfor foreslått tvungen lønnsnemnd. Den varslede opptrappingen er kritisk i dagens situasjon, både med hensyn til energikrisen og den geopolitiske situasjonen vi står i med en krig i Europa, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

Arbeidstakerorganisasjonen Lederne tok fra midnatt ut 74 medlemmer ut i streik, noe som medførte at oljefeltene Gudrun, Oseberg Sør og Oseberg Øst ble stengt.

- Sarest mulig

En tvungen lønnsnemnd betyr at streiken avsluttes og at tvisten skal avgjøres i Rikslønnsnemnda, skriver Norsk Olje og Gass.

De streikende er bedt om å gjenoppta arbeidet så snart som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer