Først i Dagbladet:

Regjeringen med nytt strømgrep

Olje- og energiminister Terje Aasland går til kamp mot strømsalgselskapene, og varsler nye tiltak for å rydde opp i bransjen.

STRAMMER INN: Olje- og energiminister Terje Aasland vil uetisk praksis i strømsalgselskaper i Norge til livs. Foto: Lise Åserud / NTB
STRAMMER INN: Olje- og energiminister Terje Aasland vil uetisk praksis i strømsalgselskaper i Norge til livs. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

- Det er et virvar.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) har fått nok. Han snakker om hvordan strømsalgselskapene opererer.

- Vi ønsker ikke å ha en bransje hvor enkelte aktører ikke følger opp regelverket og retningslinjene som er satt. Eller på en annen måte driver uetisk eller umoralsk salg av strømavtaler til kundene. Så dette er en start på en opprydning i strømsalgselskapene som er helt nødvendig, sier han.

Børsen møter ministeren tirsdag ettermiddag på Folkets Hus i Oslo, under en av pausene under Arbeiderpartiets landsstyremøte.

- Urovekkende

Han snakker om to nye tiltak han nå iverksetter:

1. At Reguleringsmyndigheten for energi (RME), altså de som har ansvaret for konsesjonen til strømsalgselskaper, skal gjøre det vanskeligere å få konsesjon til å selge strøm. De skal også se på tiltak som gjør at det blir lettere å miste konsesjonen om man ikke følger reglene, og innføre sanksjoner mot selskaper som ikke følger reglene.

2. Et krav til strømsalgselskapene og bransjeorganisasjonen Fornybar Norge, som inntil nylig het Energi Norge, om å utvikle og innføre en standard spotpris-avtale. Alle strømsalgselskapene må tilby den samme avtalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer