Regjeringen med valentinsbønn

Næringsminister Iselin Nybø ber nordmenn åpne lommeboka.

ALLE HJERTERS DAG: Coronapandemien har satt kjepper i hjulene for en ekstraordinær markering av valentinsdagen. Iselin Nybø kommer likevel med en klar oppfordring til nordmenn. For Foto: Fredrik Hagen / NTB
ALLE HJERTERS DAG: Coronapandemien har satt kjepper i hjulene for en ekstraordinær markering av valentinsdagen. Iselin Nybø kommer likevel med en klar oppfordring til nordmenn. For Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

- Dette er en anledning til å slå to fluer i en smekk. En vinn-vinn-situasjon, sier Iselin Nybø (V) til Børsen.

Søndag er det valentinsdagen. Selv om du - som næringsministeren selv - ikke har tradisjon for å feire, er oppfordringen krystallklar: Finn fram lommeboka, og bruk penger.

- Vi står i en spesiell situasjon. Mange butikker har vært stengt en stund, og restauranter har hatt store utfordringer. Alle må forholde seg til de reglene som gjelder, men samtidig er det viktig å feire dager som kan feires.

- Da er valentinsdagen en fin anledning til å kjøpe eksempelvis blomster eller take away.

- Er dette grepet som skal redde handelsstanden?

- Nei, næringslivet står i en langvarig og fortvilende situasjon. Én dag redder ikke omsetninga, men dette er en ypperlig anledning til å glede noen man er glad i, samt å støtte oppunder et hardt presset næringsliv.

Slår til på hjemmebane

Næringsministeren har selv vært i et langvarig forhold med jurist Eivind Enoksen. Valentins-oppfordringen innebærer at hun selv må bryte et årelangt mønster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.