Regjeringen med valentinsbønn

Næringsminister Iselin Nybø ber nordmenn åpne lommeboka.

ALLE HJERTERS DAG: Coronapandemien har satt kjepper i hjulene for en ekstraordinær markering av valentinsdagen. Iselin Nybø kommer likevel med en klar oppfordring til nordmenn. For Foto: Fredrik Hagen / NTB
ALLE HJERTERS DAG: Coronapandemien har satt kjepper i hjulene for en ekstraordinær markering av valentinsdagen. Iselin Nybø kommer likevel med en klar oppfordring til nordmenn. For Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

- Dette er en anledning til å slå to fluer i en smekk. En vinn-vinn-situasjon, sier Iselin Nybø (V) til Børsen.

Søndag er det valentinsdagen. Selv om du - som næringsministeren selv - ikke har tradisjon for å feire, er oppfordringen krystallklar: Finn fram lommeboka, og bruk penger.

- Vi står i en spesiell situasjon. Mange butikker har vært stengt en stund, og restauranter har hatt store utfordringer. Alle må forholde seg til de reglene som gjelder, men samtidig er det viktig å feire dager som kan feires.

- Da er valentinsdagen en fin anledning til å kjøpe eksempelvis blomster eller take away.

- Er dette grepet som skal redde handelsstanden?

- Nei, næringslivet står i en langvarig og fortvilende situasjon. Én dag redder ikke omsetninga, men dette er en ypperlig anledning til å glede noen man er glad i, samt å støtte oppunder et hardt presset næringsliv.

Slår til på hjemmebane

Næringsministeren har selv vært i et langvarig forhold med jurist Eivind Enoksen. Valentins-oppfordringen innebærer at hun selv må bryte et årelangt mønster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer