Regjeringen: - Situasjonen er bedre nå

Fyllingsgraden i kraftmagasinene har økt. Olje- og energiminister Terje Aasland sier at situasjonen har bedret seg, men at strømprisene sannsynligvis vil være høye inn mot vinteren.

FORTSATT LAV: Fyllingsgraden i magasinene i Sørøst- og Sørvest-Norge økte med 1,1 prosentpoeng forrige uke. Fortsatt er den på et lavt nivå for årstiden. Foto: Halvard Alvik / NTB
FORTSATT LAV: Fyllingsgraden i magasinene i Sørøst- og Sørvest-Norge økte med 1,1 prosentpoeng forrige uke. Fortsatt er den på et lavt nivå for årstiden. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke økte fyllingsgraden i kraftmagasinene til 67,9 prosent. Vannmagasinene i Sørøst- og Sørvest-Norge økte med 1,1 prosentpoeng. Dette betyr at fyllingsgraden nå er over det historiske minimumsnivået.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) påpeker at den økte fyllingsgraden viser at kommunikasjonen overfor kraftprodusentene fungerer, og at tiltakene regjeringen har igangsatt fungerer.

- Situasjonen nå er bedre enn den var ved inngangen av sommeren når det kommer til fylling og kraftsituasjonen, sier Aasland i en pressekonferanse.

Historisk høye kraftpriser

Selv om magasinfyllingen har gått noe opp, er den fortsatt på et lavt nivå for årstiden. Samtidig er kraftprisene i deler av landet historisk høye.

Ifølge Aasland er sannsyligheten høy for at prisene også vil være høye gjennom vinteren.

- Vi er derfor glade for at vi har en ordning som reduserer de høye kostnadene for husholdningene, sier han i en pressekonferanse.

Regjeringen har besluttet å øke strømstøtten til husholdningene til 90 prosent av alle kostnader over 70 øre fra 1. september. I tillegg jobbes det med en støtteordning for næringslivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer