Coronareglene:

Regjeringen snur

Coronareglene for permittering utløper 1. oktober. Nå vil arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forlenge ordningen.

SNUR: Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen snur om coronareglene for permittering. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SNUR: Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen snur om coronareglene for permittering. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil forlenge coronareglene for permitterte etter et møte med partene i arbeidslivet.

- Ordning vil forlenges til 1. november, sier Geir Solås Moen i LO til Børsen.

Den spesielle permitteringsordningen under coronapandemien utløper 1. oktober, noe som kan få store konsekvenser for 80.000 arbeidstakere.

- Rett før vi trakk i nødbremsen

Arbeiderpartiet, SV og Rødt har tidligere truet med å hasteinnkalle Stortinget for å tvinge fram en slik forlengelse.

SVs nestleder Kirsti Bergstø skriver i en e-post til Børsen at hele det politiske Norge, utenom regjeringen selv, har bedt om handling over lang tid.

- SV er glad vi endelig har fått gjennomslag for å forlenge permitteringsordningen, slik vi har krevd lenge. Nå var det rett før vi trakk i nødbremsen og samlet Stortinget, sier Bergstø.

Arbeidspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Rigmor Aasrud, sier til Børsen at regjeringen nok en gang har måtte tvinges til å prioritere vanlige folk i krisepolitikken.

- Det er bra man har funnet en kortsiktig løsning som partene kan stille seg bak. Det er fortsatt en rekke spørsmål og ordninger som er uavklarte, og vi regner med at regjeringen fremmer et forslag til Stortinget hvor vi får behandlet helheten, sier Aasrud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer