Regjeringen vil gi Norwegian støtte

Men da må flere vilkår innfris.

TOMMEL OPP: Norwegian får tommel opp fra staten, som nå er positive til å bidra med krisestøtte. Foto: NTB
TOMMEL OPP: Norwegian får tommel opp fra staten, som nå er positive til å bidra med krisestøtte. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Regjeringen er positiv til å bidra med penger til Norwegian, sier næringsminister Iselin Nybø.

For ei uke siden ble det kjent at Norwegian vil legge ned sine langdistanseruter, og i stedet helt og holdent satse på Norge, Norden og Europa.

Denne avgjørelsen tok selskapet i håp om å komme seg helskinnet gjennom coronapandemien, og de hadde samtidig et håp om at det ville kunne gi dem støtte fra regjeringen.

- Mer robust plan

Den nye planen innebærer at Norwegian planlegger å ha 50 fly i drift i de omtalte markedene i 2021, noe som gradvis skal økes til 70 fly året etter.

- Norwegians nye forretningsplan innebærer kraftige grep i selskapets gjeldsstruktur og tilførsel av 4 – 5 milliarder kroner i frisk kapital. Planen framstår mer robust enn den vi sa nei til i oktober. Derfor stiller vi oss nå positive til å bidra, sier Nybø i en pressemelding.

I pressemeldingen framgår det at dersom Norwegian lykkes med sin nye forretningsplan, vil regjeringen bidra med et hybridlån.

- Men det er en krevende prosess selskapet er i gang med, og Norwegian er blant annet avhengige av å få inn langsiktige og strategiske eiere. Staten har ikke ambisjoner om å bli eier i Norwegian, sier Nybø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer