Regner på «Røkke-skatt»

Budsjettforhandlingene går tregt, med nye runder sent i går kveld. Bak lukkede dører har SV foreslått å innføre en exit-skatt for rikinger som flytter utenlands, ifølge Dagbladets opplysninger. Skatten vil ikke gi staten økte inntekter på budsjettet det krangles om.

PRESSER PÅ: SVs Torgeir Knag Fylkesnes satt i forhandlinger i går kveld. Foto: Javad Parsa / NTB
PRESSER PÅ: SVs Torgeir Knag Fylkesnes satt i forhandlinger i går kveld. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV jobber fortsatt med å bli enige om neste års statsbudsjett. Avstanden er stor, og frustrasjonen like så.

SV mener regjeringspartene bruker for lang tid, mens Ap og Sp ønsker å begrense SVs gjennomslag. Bak lukkede dører er alle partene likevel klar på at de vil komme til enighet, og regjeringspartene mener de har gjennomskuet SVs «skremselstaktikk».

Det var forhandlinger seint lørdag kveld, og nye runder søndag formiddag.

Det er særlig skattepolitikk og oljepolitikk hvor avstanden er betydelig mellom partene, ifølge Dagbladets opplysninger.

Dagbladet er også kjent med at SV nok en gang løfter inn saker i forhandlingene som ikke handler om kroner og øre.

Oljekrav

Da de tre partiene fant en enighet om statsbudsjettet for inneværende år, ble 26. konsesjonsrunde for oljeleting avlyst.

I revidert budsjett i sommer ble tre oljefelt fjernet fra neste konsesjonsrunde, som det nå også er usikkert når kommer.

Det er uklart hva SV nå ber om på oljepolitikk, men én mulighet er å kreve at denne konsesjonsrunda legges på is i hele 2023, selv om dette ikke knyttes til det faktiske statsbudsjettet de tre partiene forhandler om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.