Reisegigant åpner opp for feriereiser

Reisegiganten TUI er hardt rammet av manglende reisevirksomhet under coronakrisa. Nå kommer de med nedslående beskjed til ansatte, og en mulig gladmelding til reisende.

ÅPNER OPP: Reisegiganten TUI er hardt rammet av manglende reisevirksomhet under coronakrisa, og varsler onsdag kutt av opptil 8000 stillinger. Samtidig varsler de at de er klare for å åpne opp for feriereiser i sommer. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix
ÅPNER OPP: Reisegiganten TUI er hardt rammet av manglende reisevirksomhet under coronakrisa, og varsler onsdag kutt av opptil 8000 stillinger. Samtidig varsler de at de er klare for å åpne opp for feriereiser i sommer. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tyske reisegiganten TUI kom onsdag morgen med nedslående nyheter til sine ansatte, når de varsler at så mange som 8000 arbeidsplasser står i fare som følge av coronakrisa. Samtidig fyrer selskapet av startskuddet for feriereiser igjen.

For i kvartalsrapporten selskapet la fram onsdag morgen, kunngjorde selskapet at de nå er klare for å åpne sine hoteller og at de igjen vil kunne tilby ferieopplevelser i sommer.

«Tui er klare for å gjenoppta reisevirksomheten i Tyskland og Europa. Knapt to måneder etter at nær alle forreningsområdene måtte legges ned som følge av verdensomspennende reiserestriksjoner, er selskapet nå forberedt på å starte opp den operative virksomheten igjen», heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Stor etterspørsel

De viser til at hotellene i tyske Sylt og i Mecklenburg-Vorpommen kommer til å åpne dørene sine i løpet av de nærmeste dagene, mens TUIs hoteller og ferieklubber ved andre europeiske destinasjoner er forberedt på å følge etter.

- Sikkerheten og trivselen for våre gjester og ansatte rundt om i verden er fortsatt vår viktigste prioritet. Det kan nå gradvis åpnes opp for sommerferie i Europa igjen, men det må gjennomføres på en forsvarlig måte med klare regler, sier Fritz Joussen, administrerende direktør i TUI, i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer