Reisegigant raser etter «svenskebløff»

Direkteflygninger fra Sverige til Hellas er ikke tillatt før 15. juli. Torsdag fikk reisegiganten Tui likevel lande på Rhodos. Det har skapt bråk.

RASER: Direkteflygninger fra Sverige til Hellas er ikke tillatt før 15. juli. Torsdag fikk reisegiganten Tui likevel lande på Rhodos. Video: Scanpix / Expressen. Vis mer
Publisert

Etter at et svensk charterfly i går landet på Rhodos har det brutt ut fullt charterbråk.

Reisegiganten Apollo hevder at konkurrenten Tui «løy» for å få landingstillatelse på Rhodos, skriver flere svenske medier.

Bakteppet er at Tui torsdag ble nektet landingstillatelse av greske luftfartsmyndigheter. De ble satt på bakken på Arlanda, men fikk til slutt tillatelse.

Hellas åpnet alle flyplassene sine 1. juli, men direktefly fra land som fortsatt er hardt rammet av pandemien, deriblant Sverige, nektes fram til 15. juli.

- Løy om hvem som satt på flyet

I går klarte Tui likevel å lande i ferieparadiset Rhodos. Det liker konkurrenten Apollo dårlig.

Kommunikasjonssjef i Apollo, Erika Butterworth, sier til Expressen at de har blitt nektet å fly til Hellas fram til 15. juli, og at de derfor har innstilt flyene sine.

- Vi vet fra greske myndigheter at det var et «ikke kommersielt fly», og da tenkte vi at «ok, da er det en spesialgreie som Tui gjør», sier Butterworth til avisa om at Tui i går fikk lande på Rhodos.

Ifølge Aftonbladet rapporterer også flere greske medier at reiseoperatøren skal ha «bløffet» til seg landingstillatelse ved å ha «løyet» om hvem som satt på flyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer