Reisegigant tviholder på Syden-håp

Dette sier Ving og Tui om utenlandsferier til sommeren. - Vår første planlagte avgang går til Gran Canaria 14. juni.

- REISESYKE NORDMENN: Turoperatørene melder om voldsom aktivitet på sine nettsider. Selv om bestillingene tikker inn, er det fortsatt mange som avventer å booke - eksempelvis til Spania og Palma de Mallorca som avbildet her. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet.
- REISESYKE NORDMENN: Turoperatørene melder om voldsom aktivitet på sine nettsider. Selv om bestillingene tikker inn, er det fortsatt mange som avventer å booke - eksempelvis til Spania og Palma de Mallorca som avbildet her. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet. Vis mer
Publisert

- Det er veldig positivt at det nå har kommet en plan for gjenåpning. Selv om mye fortsatt er uklart, er det fint å se at regjeringen presenterer konkrete trinn vi kan forholde oss til, sier Nora Cecilie Aspengren, kommunikasjonssjef i Tui, til Børsen.

Hos reiseoperatøren Tui råder optimismen. Selskapet har satt en offisiell dato for åpning av sommersesongen og utenlandstilbud til nordmenn.

- Vår første planlagte avgang går til Gran Canaria 14. juni, etterfulgt av turer til greske destinasjoner og diverse andre europeiske reisemål. Så vi håper fortsatt å gjennomføre disse turene.

Solberg advarer

Aspengren understreker at reiseoperatøren følger nøye med på utviklingen, og at de står forberedt til å justere avreisedatoene ved eventuelle endringer.

- Vi er fleksible og følger naturligvis UDs reiseråd. Vi håper imidlertid at det lar seg gjøre å gjennomføre disse turene, og dersom vi ikke får grønt lys, må vi innrette oss etter det.

I forbindelse med onsdagens pressekonferanse om gjenåpningsplanen for Norge, forklarte statsminister Erna Solberg at det ikke er så lurt å planlegge for utenlandsreiser i juni.

- Planlegger du for noe seinere, så bør du ha avbestillingsforsikring, sa Solberg til Dagbladet.

FERIE: Dette sier Erna Solberg om mulighetene for utenlandsreiser i sommer. Foto: NTB Vis mer

Tui tviholder likevel på håpet.

- Vi mener det er like trygt å bestille i juni med tanke på de svært fleksible vilkårene. Man kan blant annet booke om, eller avbestille og få pengene tilbake. Samtidig er jeg enig i at man skal gjøre seg kjent med rettighetene sine dersom noe skulle skje.

- Utrolig reisesyke

Aspengren opplyser videre at salget av utenlandsturer er svært følsomt i møte med bevegelsene ellers i samfunnet.

Foreløpig registrerer reisegiganten en enorm interesse for utenlandsturer blant nordmenn. De fleste bestillingene er imidlertid lagt til seinsommer- og vintersesongen.

POSITIV: Daglig leder i Mat og drikke-gruppen i Oslo, Joppe Gjelseth, er positiv til gjenåpningsplanen regjeringen la frem onsdag 7. april. Reporter: Stian Drake. Foto: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

- Vi har også bookinger fra juni av. Vi merker at folk er utrolig reisesyke. Største delen av bookingene ligger foreløpig fra august, september og utover. Også neste sommer har vi begynt å selge litt.

- Optimistisk

Hos feriegiganten Ving jublet de for Solbergs tale på Stortinget onsdag. Marie-Anne Zachrisson i selskapet sier til Børsen at avlyste flygninger i over ett år har betydd tøffe tider for Ving.

Etter statsministerens tale, tror hun det kan åpne seg for utenlandsreiser til de norske feriefavorittene i middelhavsområdet fra slutten av juni.

- Slik det ligger an nå er jeg optimistisk for siste del av sommeren. Første del av sommersesongen, som vi regner fra april til juni, er avlyst. Det var ventet. Men vi har mange uker igjen - hele skoleferien for eksempel.

- Motiverte

Zachrisson kommer samtidig med en klar oppfordring til reiselystne nordmenn:

- Bestill en reise, og sikre deg en tur før det blir for lite å velge mellom. Jeg håper mange kan kjenne seg motiverte nå, etter Ernas tale, og at folk vil bestille fra slutten av juni og ut, sier hun og fortsetter:

- Vi ble veldig glade for det positive signalet fra statsministeren, men forstår at det er mange deler som først må falle på plass vedrørende smittenivåer og vaksinering.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer