Reisegigant tviholder på Syden-håp

Dette sier Ving og Tui om utenlandsferier til sommeren. - Vår første planlagte avgang går til Gran Canaria 14. juni.

- REISESYKE NORDMENN: Turoperatørene melder om voldsom aktivitet på sine nettsider. Selv om bestillingene tikker inn, er det fortsatt mange som avventer å booke - eksempelvis til Spania og Palma de Mallorca som avbildet her. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet.
- REISESYKE NORDMENN: Turoperatørene melder om voldsom aktivitet på sine nettsider. Selv om bestillingene tikker inn, er det fortsatt mange som avventer å booke - eksempelvis til Spania og Palma de Mallorca som avbildet her. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet. Vis mer
Publisert

- Det er veldig positivt at det nå har kommet en plan for gjenåpning. Selv om mye fortsatt er uklart, er det fint å se at regjeringen presenterer konkrete trinn vi kan forholde oss til, sier Nora Cecilie Aspengren, kommunikasjonssjef i Tui, til Børsen.

Hos reiseoperatøren Tui råder optimismen. Selskapet har satt en offisiell dato for åpning av sommersesongen og utenlandstilbud til nordmenn.

- Vår første planlagte avgang går til Gran Canaria 14. juni, etterfulgt av turer til greske destinasjoner og diverse andre europeiske reisemål. Så vi håper fortsatt å gjennomføre disse turene.

Solberg advarer

Aspengren understreker at reiseoperatøren følger nøye med på utviklingen, og at de står forberedt til å justere avreisedatoene ved eventuelle endringer.

- Vi er fleksible og følger naturligvis UDs reiseråd. Vi håper imidlertid at det lar seg gjøre å gjennomføre disse turene, og dersom vi ikke får grønt lys, må vi innrette oss etter det.

I forbindelse med onsdagens pressekonferanse om gjenåpningsplanen for Norge, forklarte statsminister Erna Solberg at det ikke er så lurt å planlegge for utenlandsreiser i juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer