Reiser massesøksmål mot Norwegian i USA

En advokat i California reiser massesøksmål for alle dem i USA som ikke har fått refundert Norwegian-billettene sine.

MER TRØBBEL UNDER OPPSEILING: Mens Norwegians konsernsjef Jacob Schram forhandler på spreng med sine kreditorer, er mer trøbbel under oppseiling i USA. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
MER TRØBBEL UNDER OPPSEILING: Mens Norwegians konsernsjef Jacob Schram forhandler på spreng med sine kreditorer, er mer trøbbel under oppseiling i USA. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Børsen):

Selv om Norwegian skulle komme seg helskinnet gjennom de neste dramatiske ukene, har oppvasken om flyselskapet bare såvidt begynt.

«Dette er et massesøksmål», står det i stevningen mot Norwegian Air Shuttle ASA som for ei uke siden kom inn til en californisk domstol.

Den ble innsendt «på vegne av den følgende Norwegian-gruppen: Alle personer i USA som kjøpte billetter for å reise med en Norwegian-flight» uten å ha fått refusjon for innstilte flighter, står det i stevningen.

Slike personer er det mange av.

Avlyst grunnet corona

I sitt vinterprogram har Norwegian cirka 20 daglige USA-flygninger, opplyser selskapet. De aller fleste flighter til og fra USA har vært innstilt etter at Trump annonserte innreiseforbud den 11. mars.

Bak stevningen står partner Yeremey O. Krivoshey i advokatfirmaet Bursor & Fischer i byen Walnut Creek.

Han spesialiserer seg på såkalte massesøksmål, hvor en saksøker står i bresjen for en mengde andre. Ifølge hjemmesida deltok Krivoshey i firmaets vellykkede massesøksmål mot en gjeldsinnkrever som ifjor førte til en dom på 267 millioner dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer