Reising blir dyrere i 2021

Til sommeren vil det kanskje være mulig å reise friere utenlands igjen. Men reising er ventet å bli dyrere i året som kommer, ifølge TUI og Virke.

DYRERE: Reiseoperatører forventer vekst i utenlandsreiser i 2021, men det vil trolig bli dyrere enn før. Her fra Koh Phangan i Thailand i 2010. Arkivfoto: Berit Keilen / NTB
DYRERE: Reiseoperatører forventer vekst i utenlandsreiser i 2021, men det vil trolig bli dyrere enn før. Her fra Koh Phangan i Thailand i 2010. Arkivfoto: Berit Keilen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har hatt enorm påvirkning på reiselivet i 2020. Nærmest over natta ble utreise fra Norge frarådet og innreise en rekke steder forbudt. Med unntak av en luftlomme i sommerferien for mange, ble reising erstattet av hjemmesitting, sosial avstand og begrensede reisemuligheter.

Også i 2021 må reiseglade smøre seg med tålmodighet. Statsminister Erna Solberg (H) har sagt at hun tviler på at nordmenn vil kunne reise utenlands på ferie i påsken. Men det er lov å håpe på en ganske normal sommer, ifølge statsministeren.

Turoperatøren TUI Norge spår at Hellas blir en populær sommerdestinasjon, og at Spania blir vinterens vinner, basert på salgstall de siste ukene.

- Det er ingen tvil om at 2021 vil bli enda et annerledes reiseår, men vi har stor tro på at aktiviteten vil ta seg betydelig opp nærmere sommeren, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI.

Stigende prisnivå

Også i det kommende året vil norske myndigheters reiseråd være ledende for nordmenns reiseaktivitet.

Først i 2022 forventer TUI at det globale reisemønsteret for fritidsreiser vil normalisere seg. Reiseåret 2021 vil bli preget av pandemien på flere måter. Generelt er prisnivået ventet å stige, ifølge TUI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.