Reiste 50 milliarder: Slutter

Norwegians sjef for flyfinansiering skal ha skaffet fem milliarder dollar til finansiering av 100 fly. Nå har han sluttet.

Publisert

Merittlista til Norwegians tidligere sjef for flyfinansiering, Thomas Ferdinand Wellén, er intet mindre enn imponerende.

Den er full av kreative finansoperasjoner - noen av dem nyskapende - i det hyper-avanserte markedet for flyfinansiering.

«Totalt har jeg reist over fem milliarder dollar i flyfinansiering for nesten 100 nye flyleveranser (Boeing 787, 737 Max, B737 NG, og Airbus 320 Neo) fra ulike finansieringskilder inkludert Ex-Im, UKEF, EETCs, private plasseringer, JOLCO, kommersielle lån, finansielle leaser og SLB-er», skriver han på sin LinkedIn-profil.

Fem milliarder dollar tilsvarer nesten 50 milliarder kroner.

Finanseventyret over

Minus-sida i regnskapet er at Norwegians gjeldsjungel til slutt ble så innfløkt at den nye konsernsjefen Jacob Schram bare med nød og neppe kom seg ut av den.

Nå er finanseventyret over.

Den 4. mai sa generalforsamlingen ja til nærmest å utradere sine aksjeverdier for å redde selskapet - mot at selskapets kreditorer omgjorde gjeld for 12,7 milliarder kroner til aksjekapital.

Da var Thomas Ferdinand Wellén, ifølge hans egen LinkedIn-profil sjef for flyfinansiering siden mai 2014, ute av selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer