Rekord: - Over all forventning

Normalt faller boligprisene i juni. I coronaåret 2020 kan det bli en oppsiktsvekkende historisk prisvekst, ifølge DNB Eiendom. Det er ikke utelukkende positivt, mener ekspert.

FORBLØFFER: Boligprisene kan ha steget til nye rekorder i juni, anslår landets største aktør DNB Eiendom, basert på egne tall. Foto: Lars Eivind Bones
FORBLØFFER: Boligprisene kan ha steget til nye rekorder i juni, anslår landets største aktør DNB Eiendom, basert på egne tall. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

Fasiten får vi når bransjeorganisasjonen Eiendom Norge legger fram den offisielle boligprisstatistikken fredag. Basert på egne tall, anslår DNB Eiendom at det kan gå mot en overraskende rekord.

- Vi har aldri sett en så sterk juni. Meklerne over hele landet melder om høy aktivitet og sterke tall. Antall solgte enheter ligger 10–15 prosent over fjoråret, og vi har hatt en prisøkning på over én prosent blant boligene vi har solgt, sier Terje Buraas som er leder i DNB Eiendom til Børsen.

- Vi har hele tiden trodd at boligmarkedet skulle klare seg godt igjennom coronakrisen, som jo uteble for boligmarkedets del. Men dette er over all forventning, tilføyer han.

- Oppsiktsvekkende

Normalt faller boligprisene når nordmenn flest nærmer seg feriemodus og den første sommermåneden. Det er det ingen tegn til i år.

- Vi tror på en betydelig prisvekst når tallene legges fram fredag, og vi utelukker ikke en historisk økning på opp mot 2 prosent i sesongjusterte tall. Det er oppsiktsvekkende, for juni er vanligvis en måned med lavere aktivitet, sier Buraas.

En prisnedgang mellom 0,6 og 0,7 prosent er normalen for juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer