Rekord: Gikk 16 mill. over prisantydning

Et renoveringsobjekt i Oslo ble lagt ut for salg til 22,9 millioner kroner. Kjøperen av huset måtte imidlertid ut med langt, langt mer.

SKAL VÆRE NORDISK REKORD: Denne eneboligen i Oslo ble denne uka solgt til et kjempebeløp. Kvadratmeterprisen endte på hele 291 000 kroner. Foto: Studio Oslo
SKAL VÆRE NORDISK REKORD: Denne eneboligen i Oslo ble denne uka solgt til et kjempebeløp. Kvadratmeterprisen endte på hele 291 000 kroner. Foto: Studio Oslo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En nedslitt enebolig på Madserud, like ved Frognerparken i Oslo, ble denne uka solgt for et svimlende beløp til en foreløpig hemmelig kjøper.

Huset, som har et bruksareal på 175 kvadratmeter, ble av eiendomsmegler beskrevet som en 50-tallsbolig «som bærer preg av manglende vedlikehold.»

At man videre måtte «påregne full rehabilitering», skremte imidlertid ikke interessentene.

KREVER OPPUSSING: «En enkel 50-tallsbolig som bærer preg av manglende vedlikehold og det må derfor påregnes full rehabilitering.», skrev eiendomsmegleren i annonsen. Foto: Studio Oslo
KREVER OPPUSSING: «En enkel 50-tallsbolig som bærer preg av manglende vedlikehold og det må derfor påregnes full rehabilitering.», skrev eiendomsmegleren i annonsen. Foto: Studio Oslo Vis mer

Ifølge Finansavisen, som først omtalte saken, ble boligen solgt for 39 millioner kroner. Det er hele 16 millioner eller 70 prosent over prisantydningen. Kvadratmeterprisen endte på 291 000 kroner - som skal være den høyeste i Norden noensinne, ifølge avisa.

I salgsannonsen kunne oppdragsansvarlig Torbjørn Ek opplyse om at eiendommen er arvet og at den dermed ikke har vært bebodd av selgerne.

- Det var flere budgivere både profesjonelle og private. Utover det har jeg ikke noen kommentar, sier Ek til Finansavisen.

Børsen har vært i kontakt med Torbjørn Ek, som ikke ønsker å kommentere kjøpers identitet eller kjøpesum.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer