Rekord: - Ikke sett på 100 år!

- Når alpinbransjen nå summerer opp vintersesongen, kan vi kan vi gledelig konstatere at det er stor interesse.

JUBELTALL: Tross strømkrise og økte priser la norske alpinanlegg bak seg en rekordvinter. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB
JUBELTALL: Tross strømkrise og økte priser la norske alpinanlegg bak seg en rekordvinter. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alpinbransjen i Norge trosset både inflasjonspress og økte strømpriser i vinter.

Heiskortomsetningen i norske alpinanlegg slår nemlig alle tidligere rekorder, og sikret en økning i heiskortsalget på 12 prosent mot forrige sesong.

- Vi har hatt svært god trafikk til nærmest alle våre medlemsanlegg, mye hjulpet av fantastiske snøforhold over store deler av landet. Ja, endelig en skikkelig vinter, sier Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i bransjeforeningen «Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner» i en pressemelding.

- Kjempet hardt

Omsetningen basert på bransjens statistikkutvalg ender på 1,77 milliarder kroner (ekskludert moms og heiskortinntekter), heter det. Tar man høyde for en prisstigning på 5 prosent, blir volumøkningen 7 prosent.

- Når alpinbransjen nå summerer opp vintersesongen, kan vi kan vi gledelig konstatere at det er stor interesse for alpine aktiviteter i Norge. Våre medlemmer har kjempet hardt de siste åra, og det ble ny usikkerhet omkring sesongstart, drift og økonomi da strømkrisen toppet seg i høst og hjelpetiltak ikke slo inn for alle, sier Sylling Clausen og fortsetter:

- Det er krevende å planlegge for snøproduksjon når været og temperatur også er en usikkerhetsfaktor, og strømmen er kostbar. Så kom heldigvis både snø og kulde, og snøen fortsatte å lave ned som en ekstra stor gave. Noen anlegg fikk rekordmengder vi ikke har sett på 100 år!

- Stor takk

Bransjeforeningen viser også til at de større alpindestinasjonene opplevde god pågang av gjester fra utenlandske nærmarkeder, hjulpet av både kronekurs og mangel på snø flere steder i Mellom-Europa.

- Det er bare å rette en stor takk til alle gjestene våre som kom ut i vinter. Vi gleder oss allerede til å åpne skiheisene igjen om 5-6 måneder, sier generalsekretæren.

Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner representerer 228 medlemmer, alpinanlegg og destinasjonsselskaper som utgjør 98 prosent av heiskortsalget i Norge.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer