Rekordbot for Falck

Har misbrukt sin posisjon.

MILLIONBOT: Falck får 30 millioner i bot for å ha misbrukt sin dominerende posisjon i det danske markedet for ambulansetjenester. Foto: Falck
MILLIONBOT: Falck får 30 millioner i bot for å ha misbrukt sin dominerende posisjon i det danske markedet for ambulansetjenester. Foto: Falck Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Falck Danmark A/S får en bot på 30 millioner kroner for grovt å ha misbrukt sin dominerende stilling i det danske markedet for ambulansetjenester i tidsperioden august 2014 til oktober 2015.

Det er den største bota som er gitt i Danmark for brudd på konkurranseloven, skriver Anklagemyndigheten i en pressemelding.

Konkurranserådet fastslo 30. januar i år at Falck hadde misbrukt sin posisjon. De fant at selskapet hadde gjennomført en rekke ekskluderende aktiviteter rettet mot konkurrenten BIOS Ambulance Services Danmark A/S, og at Falck tok i bruk andre midler enn normal konkurranse. Samlet sett utgjorde det et misbruk av virksomhetens dominerende stilling i det danske markedet, heter det i pressemeldingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer