Rekorddyrt boligkjøp

Verdens rikeste person, Jeff Bezos, har vært på boligmarkedet i Los Angeles, ifølge Wall Street Journal. Der skal han ha punget ut omkring 1,5 milliarder kroner for en herskapelig villa og omkring 830 millioner kroner for ei tomt.

REKORDKJØP: Boligen i midten av bildet er hovedboligen på eiendommen Jeff Bezos ifølge Wall Street Journal har kjøpt for omkring 1,5 milliarder kroner. Foto: Google
REKORDKJØP: Boligen i midten av bildet er hovedboligen på eiendommen Jeff Bezos ifølge Wall Street Journal har kjøpt for omkring 1,5 milliarder kroner. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag melder Wall Street Journal at verdens rikeste person, Amazon-sjef Jeff Bezos, har punget ut 165 millioner dollar for en eiendom i nabolaget Beverly Hills i Los Angeles.

Nyheten om boligkjøpet kommer bare ei uke etter at New York Post meldte at 56-åringen og hans kjæreste, Lauren Sanchez (50), så seg om etter ny bolig i storbyen.

Den såkalte Warner-eiendommen ble kjøpt fra mediemogul David Geffen, og kjøpssummen som WSJ opererer med, gjør eiendommen til Los Angeles dyreste.

Tidligere rekorder

Selv kjøpte Geffen eiendommen i 1990 for 47,5 millioner dollar, noe som den gang også var rekord i Los Angeles. Dermed sitter Geffen igjen med en fortjeneste på 117,5 millioner dollar.

Ifølge WSJ har Bezos nå slått den forrige rekorden med 15 millioner dollar. Den ble satt i fjor da Fox-sjef Lachlan Murdoch kjøpe Chartwell-eiendommen i nabolaget Bel Air for 150 millioner dollar.

I tillegg melder WSJ at Bezos betaler 90 millioner dollar til en av grunnleggerne av Microsoft, Paul Allen, for en stor tomt i Beverly Hills. Forrige måned punget Bezos også ut 80 millioner dollar for tre leiligheter i New York, ifølge Sky News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer