Rekordhøye utbetalinger

Forsikringsselskapene har måttet punge ut milliardbeløp for å bøte på nordmenns knuste sydendrømmer.

NEPPE I ÅR: Det er ikke noe som tyder på at nordmenn skal kunne nyte sommeren på steder som Mallorca i år. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NEPPE I ÅR: Det er ikke noe som tyder på at nordmenn skal kunne nyte sommeren på steder som Mallorca i år. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Et stort antall nordmenn har måttet avlyse ferieplanene som følge av coronapandemien. Det har ført til rekordhøye utbetalinger fra norske forsikringsselskaper, ifølge Finans Norge.

- Mange har kontaktet forsikringsselskapene for å få erstatning for avlyste og avbrutte reiser. Dobbelt så høye tall på både antall og erstatninger er registrert sammenlignet med samme periode i fjor. For første kvartal samlet er det 162 000 reiseforsikringssaker og erstatninger på rundt 1,3 milliarder kroner, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i en pressemelding.

Tallene er basert på forsikringsselskapenes egne rapporter til Finans Norge i årets første kvartal.

- Strkker seg langt

Den kraftige økningen i erstatninger er ifølge Finans Norge knyttet til avbestillinger i mars, og nær halvparten av alle reisesakene så langt i år gjelder avbestillinger.

- Forsikringsselskapene forholder seg til reiserådene og strekker seg langt for å hjelpe folk. De som ikke får reist på planlagte ferier og turer til utlandet fremover på grunn av koronasituasjonen, bør først kontakte flyselskap, hotell eller reiseselskap for å avklare hva de får refundert der, oppfordrer Neverdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer