Rekordlav rente ligger fast

Den rekordlave nullrenta fra Norges Bank blir ikke endret med det første. Men første rentehopp kan komme tidligere enn det Norges Bank har sagt fram til nå. Se begrunnelsen her.

Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank holder styringsrenta uendret på 0 prosent. Det opplyser sentralbanken nå.

Noen renteendring var heller ikke ventet blant analytikerne på forhånd.

Videre heter det i Norges Banks rentebeslutning at slik utsiktene og risikobildet er nå, vil styringsrenten mest sannsynlig bli liggende på dagens nivå en god stund framover.

I forkant av rentemøtet har flere analytikere justert sine anslag for når Norges Bank kommer til å justere styringsrentene oppover igjen. Også der fikk analytikerne rett:

«Prognosen for styringsrenten innebærer en rente på dagens nivå i over ett år framover. Fra første halvår 2022 øker renten gradvis etter hvert som aktiviteten nærmer seg et mer normalt nivå. Prognosen innebærer en noe raskere renteoppgang enn anslått i forrige pengepolitiske rapport», skriver Norges Bank onsdag.

Kraftig tilbakeslag

- Det kraftige økonomiske tilbakeslaget og stor usikkerhet om den videre utviklingen tilsier at renten holdes i ro til vi ser klare tegn til at forholdene i økonomien normaliseres, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Norges Bank slår fast at coronapandemien har ført til et kraftig tilbakeslag for norsk økonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.