Rekordmange oljefelt i drift

Produksjonen på sokkelen gikk ned i 2019 på grunn av lavere gassproduksjon. Dette snur i 2020, spår Oljedirektoratet. Det er nå rekordmange felt i drift.

TRENDEN SNUR: Johan Sverdrup-feltet er det tredje største oljefeltet på sokkelen. Oljedirektoratet spår store inntekter fra feltet, og at produksjonen vil øke i 2020, etter å ha gått ned i 2019. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TRENDEN SNUR: Johan Sverdrup-feltet er det tredje største oljefeltet på sokkelen. Oljedirektoratet spår store inntekter fra feltet, og at produksjonen vil øke i 2020, etter å ha gått ned i 2019. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det var høy aktivitet på sokkelen i 2019, og rekordmange felt er i produksjon, ifølge Oljedirektoratet.

Den samlede produksjonen gikk imidlertid noe ned sammenlignet med året før.

Det skyldes at gassproduksjonen ble noe lavere enn forventet, og at selskapene valgte å holde igjen på grunn av markedssituasjonen. Oljedirektoratet forventer at dette snur i 2020, slås det fast i direktoratets oppsummering av sokkelåret 2019.

– Oppstart av nye felt, og spesielt Johan Sverdrup, vil mer enn veie opp for den naturlige nedgangen i oljeproduksjon fra mange av de andre feltene, heter det.

Ved årsskiftet var det 87 produserende felt, noe som er ny rekord.

– Det høye aktivitetsnivået på sokkelen i 2019 ser ut til å fortsette i 2020, for deretter å falle noe fram mot 2024, spås det

Med økende produksjon gir dette grunnlag for store inntekter fra olje- og gassnæringen i årene som kommer, heter det videre.

– Vi har et godt grunnlag for fortsatt høy verdiskaping fra olje- og gassnæringen i lang tid, sier oljedirektør Ingrid Sølvberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer