Rekordmange turister: - Snur folk

Aldri før har så mange besøkt Preikestolen. I år er det tatt grep for å spre trafikken og unngå kø.

REKORDSOMMER: 175 000 personer har så langt i år tatt turen til Preikestolen. Foto: Marianne Løvland / NTB
REKORDSOMMER: 175 000 personer har så langt i år tatt turen til Preikestolen. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert

Den svake kronekursen får æren for at mange turister har kommet til Norge i sommer. Flere reiselivsaktører melder nå om rekordsommer.

Helge Kjellevold i Stiftelsen Preikestolen opplyser at 175 000 turister så langt i år har besøkt Preikestolen. Tallene er fra 16. juli. Det er en økning på 15 prosent mot fjoråret, som også var et rekordår.

Fredag forrige uke ble det satt dagsrekord med 5800 besøkende.

- Vi har jobbet i mange år for å forberede oss til sesongen, og er godt forberedt. Spesielt dagen med besøksrekord virket det bra. Når parkeringsanlegget blir fullt, snur vi folk og så kommer de tilbake seinere på dagen. Det handler om å spre trafikken, sier Kjellevold.

- Småskader

Han forteller at de første turistene kommer klokka 05-06 om morgenen og de siste er tilbake fra toppen 22-23 om kvelden.

Tidligere år har det vært køkaos opp til Preikestolen og turistene har vært dårlig forberedt til turen. Dette har ikke vært tilfellet i år, forsikrer Kjellevold.

- Det har vært noen småskader, der folk vrikker ankler eller brekker håndleddet, men ikke de store tingene og folk går seg ikke vill. Vi har tilrettelagt stien og det har fungert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.