Norges dyreste fjellhytter

- Rekordpris

Omsetninger av dyre hytter har mer enn doblet seg. Her er noen av de råeste fjellhyttene i Norge nå.

37 MILLIONER: En hytte til salgs på Kvitfjell er på 340 kvadratmeter, har tre stuer, seks bad og treningsrom. Hvis den selges til prisantydning blir det rekord, hevder megler. Foto: RGB Media
37 MILLIONER: En hytte til salgs på Kvitfjell er på 340 kvadratmeter, har tre stuer, seks bad og treningsrom. Hvis den selges til prisantydning blir det rekord, hevder megler. Foto: RGB Media Vis mer
Publisert

Nordmenn betaler mer for hytter enn noen gang, viser fritidsboligrapporten fra forrige av Eiendom Norge i samarbeid med Finn og Eiendomsverdi. Hytteprisene økte med 10,1 prosent i fjor.

Det er på fjellet det er kjøpt flest hytter og en fjellhytte har nå en gjennomsnittspris på over tre millioner kroner.

Dyrest av fjellkommunene er Øyer, Hemsedal og Hol.

Selv om nordmenn flest merker høyere rente, strømpriser og generell usikkerhet i økonomien, så ser det ikke ut som om det påvirker salget av dyre hytter. Omsetninger har nemlig mer enn doblet seg i omfang, ifølge Eiendom Norge.

- Det er solgt svært mange hytter både til mellom fem og ti millioner og over ti millioner kroner. Nivået er langt høyere enn før pandemien, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

- Kjøper raskere

At det er marked for de dyreste hyttene, særlig rundt alpinanleggene, merker eiendomsmekler Ingrid Sunniva Bungum. Hun selger fritidsboliger på blant annet Hafjell.

Bungum beskriver 2022 som et kontrastfylt år. Året begynte bra, så gikk det ned, så gikk det opp igjen på slutten av året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer