Rekordresultat for Equinor

Høye priser og solid drift ga Equinor et resultat i årets tredje kvartal på 9,77 milliarder dollar, opp fra 780 millioner dollar i samme periode i fjor.

KONSERNSJEF: Equinor får drahjelp av høye priser når selskapet leverer et av de beste resultatene noensinne. Konsernsjef Anders Opedal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KONSERNSJEF: Equinor får drahjelp av høye priser når selskapet leverer et av de beste resultatene noensinne. Konsernsjef Anders Opedal. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Resultatet er mer enn 12,5 ganger høyere enn for tilsvarende kvartal i 2020. Ikke uventet har de sterke olje- og gassprisene gitt et svært sterkt resultat.

- Den globale økonomien er på vei opp igjen, men vi er fortsatt forberedt på svingninger i markedet knyttet til virkningene av pandemien, sier konsernsjef Anders Opedal.

Særlig gassprisene er svært sterke nå, og Equinor har tatt grep for å øke gasseksporten for å møte den høye etterspørselen i Europa. Samlet egenproduksjon av olje og gass var på 1,996 millioner fat oljeekvivalenter per dag i tredje kvartal, opp fra 1,994 millioner i samme periode i 2020.

Ikke siden 2012 har selskapet levert et bedre resultat målt i dollar, og målt i kroner er dette høyeste kvartalsresultat noensinne, melder DN.

Mye fossilt, mindre fornybart

Flere nye felt kom i produksjon, samtidig som produksjon på eksisterende felt ble økt.

- Det svært lønnsomme Troll Fase 3-prosjektet kom i drift, og Martin Linge-feltet har trappet opp produksjonen. Begge leverer gass til Europa produsert med lave utslipp. Våre store havvindprosjekter går framover i henhold til plan, sier Opedal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer