Rekordsmell for Maaemo

Blodrødt resultat for Michelin-restauranten.

VOND ETTERSMAK: Kjøkkensjef Espen Holmboe Bang må svelge et saftig millionunderskudd i regnskapsåret for 2022. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
VOND ETTERSMAK: Kjøkkensjef Espen Holmboe Bang må svelge et saftig millionunderskudd i regnskapsåret for 2022. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Publisert

Den prisbelønnede Michelin-restauranten Maaemo kunne juble over kraftig inntektsøkning i 2022. Feiringen lar nok likevel vente på seg da resultatet før skatt endte på minus 9,9 millioner kroner.

Det er det verste resultatet i restaurantens 13 år lange historie.

I det ferske årsregnskapet kommer det fram at omsetningen i fjor endte på 100,6 millioner kroner. Det er nær en dobling sammenliknet med 2021, da driftsinntektene endte på 52,1 millioner kroner.

- Merkostnader

Videre kommer det fram at Maaemos egenkapital endte negativt med nær 17,6 millioner kroner.

I selskapets årsberetning heter det at Maaemo jobber med å vise overskudd i framtida. Der stjernerestauranten tidligere har begrunnet tapene med stengte dører under coronapandemien, er det andre faktorer som preger fjorårets resultat.

LUKSUS: Restaurant Maaemo åpnet i ny og mer luksuriøs drakt med sin restaurant i Bjørvika i Oslo i 2020. Foto: Fredrik Hagen / NTB
LUKSUS: Restaurant Maaemo åpnet i ny og mer luksuriøs drakt med sin restaurant i Bjørvika i Oslo i 2020. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

- Underskuddet skyldes etablering av nye avdelinger og merkostnader i forbindelse med dette, heter det i årsberetningen.

Forsvart stjernene

Maaemo, med kjøkkensjef Esben Holmboe Bang i spissen, åpnet først dørene i 2010 og ble belønnet med to Michelin-stjerner i 2012.

Fire år seinere ble restauranten belønnet med tre stjerner - som det første spisestedet i Norge. I februar 2020 mistet Maaemo alle tre stjerner som følge av at restauranten ble stengt i desember 2019 og flyttet til et nytt bygg.

I 2021 gjorde alle de tre stjernene comeback. Restauranten har siden forsvart sin ære og fikk beholde alle stjernene tidligere i sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer