Rekordstort beslag

Tolletaten har beslaglagt over 100 000 falske Swims-sko. Det er det største beslaget av falske varer de noensinne har gjort.

STORE VERDIER: Tolletaten har anmeldt saken, og varene er beslaglagt. Foto: Tolletaten
STORE VERDIER: Tolletaten har anmeldt saken, og varene er beslaglagt. Foto: Tolletaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tolletaten har beslaglagt 135 000 falske Swims-sko. Beslaget på Oslo Havn er historiens største beslag av falske merkevarer i Norge.

Tolletaten har anmeldt saken til politiet, skriver de i en pressemelding.

- Piratkopierte varer høres kanskje harmløst ut for mange. Realiteten er at piratkopiering er en trussel både mot den enkelte og mot næringslivet, mot innovasjonsevnen og mot ærlige arbeidsplasser, sier tolldirektør Øystein Børmer.

- Svært ødeleggende

Tolletaten har anmeldt saken til politiet, og varene er beslaglagt.

- Hadde ikke disse skoene blitt stoppet, ville det vært svært ødeleggende for oss. Dersom skoene hadde vært ekte, ville den totale utsalgsverdien vært på 189 millioner kroner, så det er klart at dette hadde hatt store konsekvenser for bedriften vår, sier office manager Tonje Espinoza i SWIMS Norge i meldingen.

- Kan være direkte farlige

Etter pandemien har Tolletaten sett en gradvis økning i tilbakehold av falske varer.

I 2022 ble det tilbakeholdt falske varer til en verdi av 16 millioner kroner, mens det i 2021 ble tilbakeholdt varer til en verdi av 8 millioner kroner.

- Piratkopiering berører både næringsliv og forbruker, og har negative ringvirkninger for samfunnsøkonomien, arbeidsplasser, sikkerhet og miljø. For den enkelte kan piratkopier også være direkte farlige, sier tolldirektør Børmer i meldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer