Rekordsvak krone

Oljeprisen stuper som følge av president Donald Trumps drastiske tiltak mot spredning av coronaviruset. Natt til tirsdag kostet en euro for første gang over 11 kroner.

Prisen på olje faller mer enn 5 prosent etter at president Donald Trump kunngjorde at alle reiser fra Europa stoppes for å hindre spredning av koronaviruset. Illustrasjonsfoto: Gregory Bull / AP / NTB scanpix
Prisen på olje faller mer enn 5 prosent etter at president Donald Trump kunngjorde at alle reiser fra Europa stoppes for å hindre spredning av koronaviruset. Illustrasjonsfoto: Gregory Bull / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til torsdag har oljeprisen stupt og er ned med omkring 5 prosent som følge av at president Donald Trump innførte drastiske tiltak for å hindre spredning av coronaviruset i USA.

Trump sa i en tale natt til torsdag at all flytrafikk fra Europa unntatt Storbritannia blir innstilt de neste 30 dagene. Forbudet trer i kraft midnatt natt til fredag.

Like etter kunngjøringen falt prisen på Nordsjøolje med 5,6 prosent ned til 33,78 dollar fatet. Like før klokka 7 torsdag er prisen ned med 4,97 prosent til 34,08 dollar fatet.

I tillegg er kronekursen blitt svekket kraftig som følge av utviklingen. Natt til torsdag kostet en euro for første gang over 11 kroner, mens en dollar kostet 9,86 kroner, ifølge E24.

Talen

I talen til nasjonen påpekte Trump at EU ikke hadde gjort nok for å stoppe spredningen av coronaviruset.

- Og ved å ta tidlige, intense grep, har vi sett dramatisk færre tilfeller av viruset i USA enn det nå er i Europa. EU klarte ikke ta de samme forholdsreglene og begrenset ikke reise fra Kina og andre «hotspots», sa Trump, som nærmest rett ut sa at smitten i USA har kommet fra europeiske reisende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer