Rekordtall etter Twitter-melding

- De vil ha den, og det vil vi også.

LØSNING?: President Donald Trump hinter om at USA og Kina er nær en løsning på handelskonflikten mellom de to landene. Foto: Jonathan Ernst   / Reuters / NTB Scanpix
LØSNING?: President Donald Trump hinter om at USA og Kina er nær en løsning på handelskonflikten mellom de to landene. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når USAs president Donald Trump skriver noe på Twitter, fører det som regel til en merkbar reaksjon fra resten av verden.

Når den amerikanske presidenten tvitrer om noe som kan minne om en framgang i forhandlingene om en handelsavtale med Kina, så spretter gjerne verdens børser i en eller annen retning.

Brått skifte

Så også etter denne meldingen Trump la ut onsdag ettermiddag norsk tid:

- Nærmer oss VELDIG en STOR AVTALE med Kina. De vil ha den, og det vil vi også, skriver Trump på Twitter torsdag.

I løpet av kort tid var børser både i Europa og USA merkbart opp.

Indeksene på Wall Street reagerte umiddelbart, med en oppgang på over 1 prosent etter Trumps melding. Den brede aksjeindeksen S&P 500 i New York nådde rekordnivåer torsdag, og har aldri stengt høyere.

Også Oslo Børs fikk kjenne på en opptur etter Trumps beskjed. Hovedindeksen stengte 0,55 prosent opp, på 905,15 poeng.

Trumps overraskende uttalelse om at USA ønsker å få på plass en avtale, markerer et skifte i presidentens retorikk, skriver CNBC. Han har gang på gang påstatt at Kina er mye mer avhengig av å komme i mål med en avtale enn USA.

- Ingen «deadline»

Under Nato-toppmøtet i London tidligere denne måneden, sa Trump at han «på noen måter» liker tanken på å vente med å inngå en handelsavtale med Kina til etter valget i 2020.

- Men det skal jeg ikke si. Det er bare det jeg tenker, sa Trump, som hevdet at Kina ønsker å inngå en avtale med én gang.

Han sa videre at han ikke har noen «deadline».

Handelskrigen mellom verdens to største økonomier har pågått i mange måneder. Men utsendinger fra begge land har drevet intense forhandlinger den siste tiden for å få en løsning på konflikten før USA etter planen skal innføre nye tollsatser på kinesiske varer førstkommende søndag, skriver NTB.

Ifølge Wall Street Journal ligger det an til at disse tollene nå droppes.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer