Rekordtall etter Twitter-melding

- De vil ha den, og det vil vi også.

LØSNING?: President Donald Trump hinter om at USA og Kina er nær en løsning på handelskonflikten mellom de to landene. Foto: Jonathan Ernst   / Reuters / NTB Scanpix
LØSNING?: President Donald Trump hinter om at USA og Kina er nær en løsning på handelskonflikten mellom de to landene. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når USAs president Donald Trump skriver noe på Twitter, fører det som regel til en merkbar reaksjon fra resten av verden.

Når den amerikanske presidenten tvitrer om noe som kan minne om en framgang i forhandlingene om en handelsavtale med Kina, så spretter gjerne verdens børser i en eller annen retning.

Brått skifte

Så også etter denne meldingen Trump la ut onsdag ettermiddag norsk tid:

- Nærmer oss VELDIG en STOR AVTALE med Kina. De vil ha den, og det vil vi også, skriver Trump på Twitter torsdag.

I løpet av kort tid var børser både i Europa og USA merkbart opp.

Indeksene på Wall Street reagerte umiddelbart, med en oppgang på over 1 prosent etter Trumps melding. Den brede aksjeindeksen S&P 500 i New York nådde rekordnivåer torsdag, og har aldri stengt høyere.

Også Oslo Børs fikk kjenne på en opptur etter Trumps beskjed. Hovedindeksen stengte 0,55 prosent opp, på 905,15 poeng.

Trumps overraskende uttalelse om at USA ønsker å få på plass en avtale, markerer et skifte i presidentens retorikk, skriver CNBC. Han har gang på gang påstatt at Kina er mye mer avhengig av å komme i mål med en avtale enn USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer