Rekord­tung start på året

Først uteble vinteren. Så kom coronaviruset. Årets tre første måneder ble rekordtunge for sportsgiganten XXL.

EKSTRAORDINÆRT: Starten på året ble rekord-tung for sportsgiganten XXL. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
EKSTRAORDINÆRT: Starten på året ble rekord-tung for sportsgiganten XXL. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Heftige tilbud for å tømme varelagrene bidro til å øke omsetningen. Men på bunnlinja er det blodrødt for den grønnprofilerte sportskjeden XXL.

I løpet av årets tre første måneder gikk XXL med 224 millioner kroner i underskudd før skatt - en forverring fra minus 19 millioner kroner i minus i første kvartal i fjor.

Det er tidenes svakeste kvartalsresultat for sportsgiganten, ifølge både DN og E24.

Ti minutter etter åpning på Oslo Børs onsdag er XXL-aksjen ned 0,7 prosent, etter et bratt fall ned med 7 prosent ett minutt etter åpning.

Tallene XXL legger fram onsdag morgen, viser at økte omsetningen i første kvartal fra 2 milliarder kroner i fjor til 2,16 milliarder kroner i 2020.

Coronaeffekten

Etter nedstengningen i slutten av mars varslet XXL permittering av 1000 medarbeidere i Norge og 450 medarbeidere i Finland.

Coronautbruddet er anslått å ha dratt ned salget med 100 millioner kroner bare de siste to ukene i mars, ifølge kvartalspresentasjonen.

Før coronautbruddet var XXL plaget av en elendig vinter, opplyser selskapet i børsmeldingen.

Ny toppsjef

Fra før av var XXL-kjeden tynget av altfor store varelagre. Selskapet skriver i kvartalspresentasjonen at det er tatt betydelige grep for å bygge ned lagrene. Varer for rundt 400 millioner kroner er solgt til null fortjeneste (og null tap), ifølge presentasjonen.

I starten av januar opplyste XXL at Pål Wibe (52) var blitt hentet inn fra Europris for å overta som konsernsjef i sportskjeden.

Gründer Øivind Tidemandsen, som i en periode hadde vært involvert i den daglige driften av XXL, skal fortsette som ordinært styremedlem i selskapet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer