Rema 1000 tordner: «Hårreisende»

Matvarekjeden Rema 1000 stanser inntil videre forhandlingene med flere leverandører, etter at Konkurransetilsynet avslørte forskjellsbehandling av kjedene.

KREVER SVAR: Konkurransetilsynet har avdekket at det er store forskjeller i hvor mye de ulike dagligvarekjedene må betale for varene. Rema 1000 krever svar fra leverandørene og har stilt forhandlinger med flere av dem i bero. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
KREVER SVAR: Konkurransetilsynet har avdekket at det er store forskjeller i hvor mye de ulike dagligvarekjedene må betale for varene. Rema 1000 krever svar fra leverandørene og har stilt forhandlinger med flere av dem i bero. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rema 1000 har sendt varsel til utvalgte, viktige leverandører om beslutningen, ifølge E24. Kjeden ber om et snarlig møte «for å få en forklaring på de urimelige store forskjellene i innkjøpsbetingelser, og diskutere de effekter dette har på samarbeidet».

– Noen vil sikkert fremstille dette som dramatisk, men det dramatiske er jo den informasjonen vi fikk i forrige uke, som viser at prisforskjellene til dels er på 15 prosent, og ikke på 3–5 prosent som vi trodde opprinnelig, sier Rema-sjef Trond Bentestuen til nettstedet.

RAZZIA: Konkurransetilsynet har undersøkt forskjellene i innkjøpsprisene i dagligvarebransjen. - Forskjellene kan være skadelige, sier direktør Lars Sørgard. Video: NTB Scapix Vis mer

Coop har ikke gått like langt, men har startet samtaler med flere av de største leverandørene.

– Leverandørene bestrider ikke det tilsynet har kommet fram til i rapporten, men de virker heller ikke villige til å imøtekomme oss når det gjelder å tette det prisgapet som har kommet fram, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis, som kaller dette «hårreisende».

Konkurransetilsynet la i forrige uke fram funn fra en grundig kartlegging av innkjøpsbetingelsene i det norske dagligvaremarkedet. Tilsynet fant at Norgesgruppen – som eier dagligvarekjedene Meny, Kiwi, Spar og Joker – alltid får bedre betingelser i netto innkjøpspris.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer