Rema og Coop snur: Senker prisene

Kiwi holdt igjen da dagligvareprisene økte 1. februar. Dagen etter følger to andre dagligvarekjeder etter.

SENKER PRISENE: Rema 1000 senker prisene på en rekke varer etter først å ha økt dem. Det samme gjør Coop. Foto: Audun Braastad / NTB
SENKER PRISENE: Rema 1000 senker prisene på en rekke varer etter først å ha økt dem. Det samme gjør Coop. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag økte prisene på en rekke dagligvarer.

Mens lavpriskjedene Rema 1000 og Coop Extra økte prisene betraktelig på flere varer, holdt Kiwi igjen.

Ekspertene mente de andre ville bli nødt til å følge Kiwi, for å levere på sine løfter om å være billigst. Allerede dagen etter melder Rema 1000 at de har senket prisene.

- Grunnfilosofien vår er at vi skal ha de laveste prisene eller stenge dørene. Dette vil koste, men den kostnaden tar vi, slik at vi kan holde kundeløftet vårt, sier administrerende direktør Tom Kristiansen i en pressemelding.

Overfor Børsen bekrefter Coop at de også følger etter.

- Vi har justert prisene ned igjen til det de lå på før 1. februar, slik at vi er konkurransedyktige. Kundene kan være trygge på at det er like billig, og kanskje billigere, å handle på Coop Extra som andre, sier kommunikasjonsdirektor Bjørn Takle Friis.

I en pristest foretatt av E24 torsdag ettermiddag kommer Rema 1000 ut som billigst. Børsen har spurt Kiwi om de foretar seg noe på bakgrunn av dette.

- Vi skal fortsatt sørge for å være billigst, svarer kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i en e-post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.