Rentehevinger: - Markant skifte

Norges Bank mente at rentetoppen nok var nådd i mars. Nå har markedet snudd.

RENTETOPP: Sentralbanksjef Ida Wolden Bache presenterer ny rentebeslutning og Norges Banks pengepolitiske rapport, som sier noe om prognosene for norsk økonomi framover, 23 mars. Foto: GavranBoris / Shutterstock / NTB
RENTETOPP: Sentralbanksjef Ida Wolden Bache presenterer ny rentebeslutning og Norges Banks pengepolitiske rapport, som sier noe om prognosene for norsk økonomi framover, 23 mars. Foto: GavranBoris / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Prognosene for norsk økonomi er mer usikre enn normalt, men går det som vi nå tror, vil styringsrenta ligge rundt 3 prosent neste år.

Det sa Ida Wolden Bache da hun presenterte Norges Banks beslutning om å sette styringsrenta opp med 0,25 prosentpoeng til 2,75 prosent i desember.

På rentemøtet 18. januar i år, ble det bestemt å holde styringsrenta uendret på 2,75 prosent. Da ble det også varslet at sentralbanken nok kom til å heve renta ytterligere i mars.

Men nå kan sentralbanksjefens spådom for 2023, at styringsrenta vil holde seg på 3 prosent i 2023, være en saga blott.

Varsler ytterligere rentehevinger

Det tror i alle fall leder for allokering og globale renter i Storebrand Asset Management, Olav Chen.

- Vi ser nå en «reprising» i markedet. I Norge priser man nå hele fire ytterligere rentehevinger, sier han til Børsen, og legger til:

- Forventningene blant økonomer har skiftet ganske markant.

Chen forteller at det nå snakkes om at Norges Bank kommer til å øke takten på rentehevingene igjen. Selv tror han at det heller vil gå gradvis oppover framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer