Rentesmerten: - Det er bra

Rentehevingene svir for mange. Den smerten er bra for en helt unik generasjon, mener sjeføkonom.

POSITIVT: Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i SpareBank 1 SR-Bank forventer varige positive endringer etter Norges Banks rentejag mot lavere inflasjon. Foto: Jan Inge Haga
POSITIVT: Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i SpareBank 1 SR-Bank forventer varige positive endringer etter Norges Banks rentejag mot lavere inflasjon. Foto: Jan Inge Haga Vis mer
Publisert

- Dette er en realitetsorientering for mange, sier sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 SR-Bank til Børsen.

Norges Bank hevet som kjent renta til 3 prosent torsdag. Men sentralbanksjef Ida Wolden Bache hadde mer på lager. Hun hevet også rentetoppen, som nå sannsynlig ligger på 3,5 prosent i løpet av sommeren.

Det kan bety boliglån med renter på 5-tallet.

- Dette treffer mange bredt. Akkurat nå er det mange som opplever usikkerhet og bekymring rundt egen økonomi, fastslår Knudsen.

Han ser likevel et overraskende lyspunkt i den smertefulle rentegaloppen.

Lærepenge

- Det som skjer nå, er at mange tar grep. De går gjennom egen økonomi og justerer der det trengs. Når vi på et seinere tidspunkt har jobbet oss gjennom det verste, sitter vi igjen med mer robust kontroll over egen økonomi, mener Knudsen.

- Du sier at rentehevingene egentlig er et gode?

- Det er å ta for hardt i. Men det kan gi varige positive endringer. Spesielt tenker jeg på den generasjonen som knapt har opplevd reelle rentekostnader i sitt liv. De vil ha dette med seg i mange år framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer